آزمون آیلتس را کامل بشناسید!
آزمون آیلتس یکی از مهم ترین آزمون های زبان انگلیسی است. این آزمون برای بسیاری از داشنگاه ها و شرکت های دانش بنیان معتبر است. لذا در این مقاله تصمیم گرفتم این آزمون رو به شما کاربران محترم معرفی نمایم.
آزمون آیلتس چیست؟
نام آزمون آیلتس (IELTS) برگرفته از حروف اولیه International English Language Testing System است. معنی این عبارت “سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی” است. بدون شک یکی از معتبرترین آزمونهایی که در سراسر جهان برگزار میشود این آزمون است. آزمون آیلتس تحت نظر دانشگاه کمبریج انگلستان، مرکز آیلتس استرالیا و شورای فرهنگی بریتانیا برگزار میشود. این آزمون درواقع معیاری برای سنجش میزان سواد زبان انگلیسی افرادی است که قصد کار، زندگی یا تحصیل در یک کشور انگلیسی زبان را دارند. میتوان گفت که این امتحان بالاترین سطح از استاندارهای یک آزمون را دارا میباشد.
محل برگزاری آزمون آیلتس کجاست؟
این آزمون هماکنون در 270 مرکز امتحانی در 110 کشور گوناگون در دنیا برگزار میشود. میتوانید مراكز مجاز به برگزاری آزمون آیلتس در ایران را در این بخش ببینید. کسانی که قصد انجام این آزمون را دارند باید به طیف گستردهای از سؤالات پاسخ بدهند. این سؤالات به شکل سؤالهای ساده تا سؤالهای سخت طبقهبندیشده است.
تفاوت آزمون آیلتس و تافل چیست؟
یکی دیگر از معتبر ترین آزمونهایی که در دنیا برگزار میشود آزمون تافل است. اگر قصد دارید در یکی از این آزمونها شرکت کنید حتماً به کاربرد متفاوت این دو مدرک دقت کنید. آزمون آیلتس اساساً یک آزمون بریتانیایی است و آزمون تافل یک آزمون آمریکایی. لذا باید بسته به کشوری که می خواهید به آن مهاجرت کنید یکی از آنها را انتخاب نمایید.
به طور خلاصه آیلتس برای کشور های اروپایی معتبر تر است و تافل برای ایالات متحده به کار می آید.
نمره بندی آزمون آیلتس چگونه است؟
برای این آزمون نمرهای بین 0 تا 9 در نظر گرفته شده است.
به عبارت ساده تر
درواقع برای آیلتس نمرهی قبولیای وجود ندارد ولی بهطورکلی میتوان گفت کسانی که نمرهی 5 را دریافت کردهاند در حد متوسط هستند. کسانی که نمره 6 و بالاتر از آن بگیرند سطح قابل قبول و خوبی را دارند.
بخشهای مختلف آزمون آیلتس
شرکتکنندگان در این آزمون باید مهارتهای خود را در چهار بخش نشان بدهند. این چهار بخش شامل تواناییهای گفتاری (Speaking)، نوشتاری (Writing)، خواندن (Reading) و قدرت شنیداری (Listening) است.
آزمون بخش گفتاری Speaking
در این بخش از آزمون شما باید رو در روی یک پرسشگر بنشینید و به سؤالهای او پاسخ بدهید. این بخش حدود 11 تا 14 دقیقه به طول میانجامد. خود این بخش نیز شامل سه مرحله پرسش میباشد که به شرح زیر است.
بخش اول
در این بخش پرسشگر از شما سؤالهایی عمومی و شخصی خواهد پرسید و شما باید در مورد محل زندگی، شغل و علایق خود به او توضیح بدهید. این بخش حدود 4 الی 5 دقیقه به طول خواهد انجامید.
بخش دوم
در این قسمت به شما یک موضوع داده میشود. سپس یک دقیقه فرصت دارید درباره آن فکر کنید و بعد دو دقیقه درباره آن حرف بزنید. پس پایان زمانتان باید به سؤالاتی درباره موضوع پاسخ بدهید.
بخش سوم
در این بخش شما به گفتوگو با شخص مصاحبه کننده میپردازید و این کار به مدت 4 الی 5 دقیقه زمان میبرد. محور صحبتهای شما درباره بحثی است که در بخش دوم به آن پرداخته شد.

آزمون بخش نوشتاری Writing
آزمون نوشتاری به دو دسته تقسیم میشود: آزمون نوشتاری آموزش عمومی، آزمون نوشتاری دانشگاهی
مدت زمان آزمون این بخش 60 دقیقه میباشد و در این بخش باید برای دو عنوان، انشاء بنویسید.
آزمون نوشتاری آموزش عمومی
موضوع اول
در این قسمت شما مخاطبی فرضی را در نظر میگیرید و در قالب نامه با او درباره مسئله یا مشکلی صحبت میکنید. از لحاظ تعداد کلمات دقت کنید که نامهی شما باید حداقل دارای 250 کلمه باشد. بدیهی است که هرچه لغات شما کمتر باشد نمرهی کمتری از این بخش خواهید گرفت. بهطور تجربی پیشنهاد میشود که یکسوم از زمان را به نامه اول اختصاص دهید. بهطورکلی میتوانید یکی از چهار نوع نامه زیر را برای نگارش انتخاب کنید:
نامه شخصی، نامه رسمی اداری، شکایتنامه و نامه درخواست کار
موضوع دوم
در انشاء دوم شما باید درباره یک مسئله نظر خود را بیان کنید، این نظر میتواند موافق و یا مخالف باشد. دقت کنید که در این بخش شما باید حداقل 250 کلمه را در متن خود به کار ببرید. بدیهی است که هرچه کلمات از این کمتر باشد نمرهی آن از نمرهی کل کم میشود. بهطور تجربی بهتر است که دوسوم وقت آزمون نوشتاری خود یعنی 40 دقیقه را برای این بخش بگذارید.
آزمون نوشتاری دانشگاهی
موضوع اول
در بخش ابتدایی این آزمون شما باید بتوانید درباره جدول یا نموداری که به شما داده میشود توضیح بدهید. توضیحات انشاء شما نباید کمتر از 150 کلمه باشد وگرنه شامل کسر نمره میشود. با توجه به حجم این بخش بهتر است که فقط 20 دقیقه روی آن زمان بگذارید.
موضوع دوم
این بخش همانند عنوان دوم در آزمون عمومی است. یعنی باید در قالب یک انشاء 250 کلمهای نظر موافق یا مخالف خود را درباره موضوعی بیان کنید. ازلحاظ زمان سفارش شده نیز بهتر است دو سوم از زمان خود را به آن اختصاص بدهید. همانطور که پیشتر گفتیم کل زمان آزمون نوشتاری 60 دقیقه میباشد که باید بین دو بخش اول و دوم تقسیم شود.
آزمون بخش خواندن Reading
بر اساس نوع آزمونی که انتخاب کردهاید، آزمون خواندن به دو دسته تقسیم میشود: آزمون خواندن عمومی، آزمون خواندن دانشگاهی
این بخش از آزمون شامل 40 سؤال است. زمان پاسخگویی به آن 60 دقیقه میباشد.
آزمون خواندن آموزش عمومی
سؤالات این بخش در داخل یک دفترچه میباشد. که به داوطلب داده میشود. درون دفترچه متونی وجود دارد که بهطور کل حاوی 2000 الی 2700 کلمه است. متنهای استفاده شده در آزمون از متنهای غیرتخصصی و عمومی انتخاب شده است. آنها از داخل مجلات، کتابها، روزنامهها و هفته نامه ها انتخابشدهاند. این آزمون دارای سه بخش زیر است:
بخش ابتدایی که در مورد امور روزمره اجتماعی است.
قسمت میانی که در مورد مسائل آموزشی و احتیاجات رفاهی است.
بخش پایانی که دارای یک متن بلند و با موضوعی عمومی است.
آزمون خواندن دانشگاهی
در این بخش آزمون دانشگاهی سه متن برای مطالعه وجود دارد. این متون در کل دارای حدود 2000 الی 2700 لغت میباشد. متنهای استفاده شده در این سه بخش از میان مجلات، کتابها و روزنامههای غیرتخصصی انتخاب شده است. نوشته های استفاده شده در این نوع آزمون جنبه علمی خواهند داشت. در ضمن داوطلبان باید دقت کنند که حداقل در یکی از این سه متن استدلالی است.
نکته مهم
جای نگرانی برای ندانستن لغات تخصصی و فنی وجود ندارد. زیرا اگر از این متون استفاده بشود. در کنار آنها واژهنامههای به داوطلبین داده میشود.
آزمون بخش شنیداری Listening
این آزمون شامل 40 سؤال در چهار بخش است. زمان پاسخگویی 30 دقیقه میباشد. در این آزمون برای داوطلبان یک نوار صوتی وجود دارد، که در هنگام شروع آزمون پخش میشود. قبل از پخش شدن این فایل صوتی داوطلبان فرصت دارند؛ تا سؤالها را بررسی کنند. پس از پایان هر بخش نیز داوطلبان میتوانند، جوابهای خود را مورد بازبینی قرار بدهند. هر داوطلب به مدت 10 دقیقه فرصت دارد، تا پس از پایان فایل صوتی، جوابهای خود را از به داخل پاسخنامه منتقل کند.
بخش اول و دوم این فایل صوتی شامل موضوعاتی اجتماعی و مکالمه بین دو یا چند نفر است.
بخش سوم و چهارم شامل موضوعات دانشگاهی است. این بخش شامل یک مکالمه حداکثر چهارنفره و یک کنفرانس است.

تاریخ آزمون و هزینه آزمون آیلتس
به علت متغیر بودن هزینه برگزاری و زمان برگزاری این آزمون، از این اینجا میتوانید قیمتها و زمان برگزاری آزمون آیلتس را پیدا کنید.
کلام آخر
برای گرفتن مدرک آیلتس افزون بر آشنایی با بخش های مختلف اش باید در هر کدام از قسمت ها مهارت داشته باشید. برای همین پیشنهاد می کنم، این مهارت را با نرم افزار آموزش زبان شیوا بدست آورید.